La Campofilone eggpastaprodusent

logoLACAMPOFILONE.jpg

La Campofilone har tatt 600 år tradisjon til verdensledende eggpasta.

Eggpastaprodusenten La Campofilone fra landsbyen og kommunen med samme navn i Marche-regionen springer ut av en 600 år gammel tradisjon. Skriftlige kilder går tilbake til 1560, da Rådet i Trento skrev at spesialiteten Maccheroncini "smelter på tungen". Denne typen pasta med form av tynne tråder kalt "englehår" har nå oppnådd geografisk beskyttelse og kan bare produseres i denne kommunen.

Campofilone beskyttet 2.jpg

Bedriften La Campofilone sine aner går tilbake til 1912 da Adorna Albanesi åpnet en trattoria på Piazza XX Septembre og begynte med produksjon der som den første bedriften som kan kalles industriell produksjon i kommunen. Det har utviklet seg til at La Campofilone i dag er en verdensledende produsent. Egginnholdet i pastaen er hele 33,4 %, som gir en flott farge og spesiell smak og konstistens. Og proteininnhold på 16%.

De holder tradisjonene i hevd og bruker kun lokale råvarer. Det betyr at kornet, som er av typen Durum hvete semolina, også blir malt på lokal mølle og blir kontrollert for ikke å ha oksidert eller inneholde spor av GMO-modifisert korn. Denne korntypen har høyt proteininnhold og høy gluten-indeks, som er en forutsetning for at konsistensen ved koking skal bli "al dente". Eggene er fra 5500 frittgående høns. På grunn av dette  valget er La Campofilone tildelt the Good Egg Award.Mr. Enzo Rossi.jpg

Tørkeprosessen skjer over inntil to døgn på lav temperatur til fuktigheten er 12,5% for å sikre optimal smak og aroma.

Pastaen bli så lagt på matpapir i henhold til tradisjonen før den blir pakket i forseglet pakke.

I tillegg til pasta med kun mel og egg, produseres flere aromatiserte varianter med salvie, spinat, pepperonico, porcini sopp, blekksprutblekk, appelsin eller sitron, som setter spiss på spennende retter.

(Enzo Rossi mottar dyrevernprisen på vegne av La Campofilone)

I det siste har produsenten også laget varianter av økologisk mel, av fullkornmel (integrale) og med 5% tilsetning av økologisk hampfrømel. Disse variantene er foreløpig ikke importert til Norge.

Produksjonen er sertifisert av det Norske Veritas.

Les mer om La Campofilone på bedriftens egen hjemmeside her.

Innholdsfortegnelse:

Ingredienser: Durum hvete semolina 66,6%, ferske egg 33,4%, pastadeig tørket til 12,5% fuktighet.

Aromatiserte pastaer innholder også (hvete er redusert tilsvarende): Porcini sopp 1,3%, Blekksprutblekk 1,3%, Peperoncino 0,75%, Salvie 1,3%, Spinat  2,2%, Appelsin 1,3%, Sitron 1,3%.

Ernæringsinnhold pr. 100 gr. vare: Energi 370 kcal (1565kj), Protein 16,4 gr., Karbohydrater 65,2 gr., Fett 4,8 gr., Fiber 2,3 gr.

En porsjon 56 gr. tørr vekt inneholder: Kalorier 210 (herav kalorier fra fett 20) Totalt fett 2,5 gr. (herav mettet fett 1 gr.), Kolesterol 70 mg., Natrium 25 mg., Totalt karbohydrat 38 gr., (herav fra fiber 2 gr., sukker 1gr.) Protein 8 gr.

Kokt pasta som ikke spises straks bør snarest mulig oppbevares ved temperatur under 8 grader C. Les mer på forskning.no



© 2016 Delitalia

| Nettbutikkløsning og Webdesign fra Mosoft:Web