L.M. Rossi Novaro Erica monofloral ra lynghonning 500 gr.

L.M. Rossi Novaro Erica monofloral ra lynghonning 500 gr.
Varenr.
3014500
Pris
kr 139,30
Enhet
glass
  • Logo La Mieleria Rossi Novaro
  • fruit-plate-takk til Pixabay

 La Mieleria Rossi Novaro Erica rå monofloral lynghonning 500 gr. glass.

Dette er slektningen til vår norske, fantastisk gode Røsslynghonning fra heiene ytterst på Vestlandskysten, som det produseres sørgelig for lite av. Like gode, men litt forskjellige. Biene henter denne honningen fra åsene i Grosetto-området sørvest i Toscana. Erica er kraftig og søtlig med hint av krydder og med en lang ettersmak som går mot det syrlige. En tydelig duft. Lett krystallisert og lett smørbar. Rustikk. Derfor passer den godt til frokost, på en ristet fullkornskive og med en fyldig te, får vi anbefale Storm Estate Breakfast? Da passer den godt også til et ostebord med litt kraftige oster, og gjerne sammen med skogshonning og kastanjehonning, tre forskjellige smaker som utfyller osten på hver sine karakteristiske måter. Erica monofloral rå lynghonning blir lett en favoritt!

Italia har en enestående nomadisk birøkterkultur som gjør at landet har et tjuetalls godkjente monoflorale honninger, der hver planteart gir honningen sin helt karateristiske smak, farge og konsistens. Floraen i Italia er like variert som klima, fra varme Sicilia som nesten setter tåen i land i Afrika, til daler med nesten nordisk klima oppunder Alpene. Slik blir det et mangfold av honninger. At en honning er monofloral, betyr at kuben er plassert i et konsentrert område med målplanter. Honningen skal inneholde en minimum prosentsats fra målplanten, analysert i laboratorium.

Råhonning er honning som ikke er varmet opp over 47 gr. C. for at næringsstoffene ikke skal bli ødelagt. Honning fra La Mieleria Rossi Novaroblir ikke varmet over 40 gr. C.

HONNING MÅ IKKE GIS TIL BARN UNDER ETT ÅR. Best før: Oppbevares mørkt og svalt.

Honning inneholder antioksydanter, vitaminer, mineraler og bakterier som er positivt tarm-regulerende, og er betennelseshemmende. Men mengdene er så små at effektene trolig er ubetydelige. Og blir ødelagt ved oppvarming. Honning er ikke helsekost, men må vurderes som hvitt sukker. Honning er søtere enn hvitt sukker. Brukt som søtningsmiddel kan honning derfor redusere samlet sukkerinntak, forutsatt at honning erstatter sukker etter vekt, ikke volum. Den største helseeffekten av honning er trolig at det er så godt at det øker livsgleden!

Toll på italiensk honning er kr. 24,47/kg.

Kundekommentarer
© 2019 Delitalia

| Uni Micro Web