L.M. Rossi Novaro Erica monofloral rå lynghonning 40 gr.

L.M. Rossi Novaro Erica monofloral rå lynghonning 40 gr.
Varenr.
301440
Pris
kr 19,75
Enhet
glass
  • Logo La Mieleria Rossi Novaro
  • fruit-plate-takk til Pixabay

La Mieleria Rossi Novaro Erica monofloral rå lynghonning. 40 gram.

Dette er slektningen til vår norske, fantastisk gode Røsslynghonning fra heiene ytterst på Vestlandskysten, som det produseres sørgelig for lite av. Like gode, men litt forskjellige. Erica er kraftig og søtlig med hint av krydder og med en lang ettersmak som går mot det syrlige. En tydelig duft. Lett krystallisert og lett smørbar. Rustikk. Derfor passer den godt til frokost, på en ristet fullkornskive og med en fyldig te, som Storm Estate Breakfast. Da passer den godt også til et ostebord med litt kraftige oster, og gjerne sammen med skogshonning og kastanjehonning, tre forskjellige smaker som alle utfyller osten på hver sine karakteristiske måter. Erica lynghonning blir lett en favoritt!

Obs: Bildet viser honningen i 500 gr. glass. 40 gr. glass blir produsert for frokostbuffèer, men egner seg godt for prøvesmaking og som smågaver. Dersom du kjøper en av hver av våre typer i 40 gr. glass, kan du se her for rabatt. Erica monofloral rå lynghonning har vi også i 500 gr. glass.

Italia har en enestående nomadisk birøkterkultur som gjør at landet har fått godkjent et tjuetalls monoflorale honninger, der hver planteart gir honningen sin helt karateristiske smak, farge og konsistens. Floraen i Italia er like variert som klima, fra varme Sicilia til daler med nesten nordisk natur i dalene opp mot Alpene. Slik blir det et mangfold av honninger. At en honning er monofloral, betyr at kuben er plassert i et konsentrert område med målplanter. Honningen skal inneholde en minimum prosentsats fra målplanten, analysert i laboratorium.

Råhonning er honning som ikke er varmet opp over 47 gr.C. for at næringsstoffene ikke skal bli ødelagt. Honning fra La Mieleria Rossi Novaro blir ikke varmet over 40 gr.C.

HONNING MÅ IKKE GIS TIL BARN UNDER ETT ÅR. Best før:     Oppbevares mørkt og svalt.

La Mieleria Rossi Novaro er en birøkter med 60 års erfaring, nå drevet av 2. generasjon, med base i Grosseto i Toscana. Det meste av honningen får de fra egne kuber plassert på forskjellige steder i Toscana, med tapper og markedsfører også noe honning for andre, mindre biøktere. Nettside.

Honning inneholder antioksydanter, vitaminer, mineraler og bakterier som er positivt tarm-regulerende, og er betennelseshemmende. Men mengdene er så små at effektene trolig er ubetydelige. Og blir ødelagt ved oppvarming. Honning er ikke helsekost, men må vurderes på samme måte som hvitt sukker. Brukt som søtningsmiddel kan honning derfor redusere samlet sukkerinntak, forutsatt at honning erstatter sukker etter vekt, ikke volum. Den største helseeffekten av honning er trolig at det er så godt at det øker livsgleden!

Toll på italiensk honning er kr. 24,47/kg.

Kundekommentarer
© 2019 Delitalia

| Uni Micro Web