L.M. Rossi Novaro Millefiori Rå Blomsterhonning 250 gr.

L.M. Rossi Novaro Millefiori Rå Blomsterhonning 250 gr.
Varenr.
3001250
Pris
kr 73,35
Enhet
glass
  • Logo La Mieleria Rossi Novaro
  • Millefiori glass

La Mieleria Rossi Novaro Millefiori-Tusen blomster. Rå, multifloral blomsterhonning, 250 gr.

Millefiori-tusen blomster- er Italias vanligste honning. Men på grunn av Italias varierte klima fra varme Sicilia til de svale dalene opp mot Alpene, varierer floraen mye, og derfor også smaken på blomsterhonning samlet fra små områder. Denne blomsterhonningen er hentet i naturparken Maremma i det sør-vestre hjørnet av Toscana, og fremtredende arter er solsikke og kløver. Området er utilgjengelig og kjent for sitt ville naturreservat ut mot Middelhavet. Ønsker du en sakte Italia-ferie med mye strand for deg selv, uten biler og rekker med parasoller og selgere, er dette stedet for deg. Mye av området er tidligere sump, som nå brukes til dyrking av blant annet solsikke, og i disse hjemtraktene til La Mieleria Rossi Novaro kommer vår blomsterhonning.

Den er en god allround-råhonning. Den er søtlig med lite syre og bitterhet, med en liten ettersmak av karamell, men likevel smaksrik og med fylde på grunn av de mange forskjellige blomstene som bidrar til helheten. Derfor er den godt egnet til søting og på brødmat, eller til oster som i seg selv ikke er så smaksrike. Passer godt til dressinger og vinaigretter. En blanding av olivenolje, soyasaus, urtesalt, pepper og en teskje blomsterhonning smurt over et kjøttstykke er en rask og enkel hverdagsmåte å løfte filèt av svin eller kylling  i form i steikeovnen eller wok,en. Blomsterhonning er fint krystallisert og lett smørbar.

Italia har en enestående birøkterkultur, som samler inn en rekke multiflorale og omlag 20 monoflorale honninger, hver med sin karateristiske, smak, farge og konsistens. På grunn av landets natur fra varme Sicilia til de svale dalene opp mot Alpene, er flora og dermed honningene svært mangfoldige. La Mieleria Rossi Novaro er en birøkter med 60 års erfaring, som nå 2. generasjon nå driver, med base i Grosseto i Toscana, men de pakker og markedsfører også noe honning for andre, mindre birøktere. Nettside.

Råhonning er honning som ikke er varmet opp over 47 gr.C. for at næringsstoffene ikke skal bli ødelagt. Honning fra La Mieleria Rossi Novaro blir ikke varmet opp over 40 gr.C.

HONNING MÅ IKKE GIS TIL BARN UNDER ETT ÅR. Best før:        Oppbevares mørkt og svalt.

Honning inneholder antioksydanter, vitaminer, mineraler og bakterier som er positivt tarmregulerende, og er anti-bakteriell. Men mengdene er så små at effekten trolig er ubetydelig. Og blir ødelagt ved oppvarming, f. eks. i bakverk. Honning er ikke helsekost, men må betraktes på samme måte som hvitt sukker. Honning er søtere enn hvitt sukker, og brukt som søtningsmiddel kan honning derfor redusere samlet sukkerinntakt, forutsatt at honning erstatter sukker etter vekt, ikke volum. Den største helseeffekten av honning er trolig at det er så godt at det øker livsgleden!

Toll på italiensk honning er kr. 24,47/kg.

Kundekommentarer
© 2019 Delitalia

| Uni Micro Web