L.M. Rossi Novaro Skogshonning. Rå. 40 gr.

L.M. Rossi Novaro Skogshonning. Rå. 40 gr.
Varenr.
302140
Pris
kr 19,75
Enhet
glass
  • Honning og ost-takk til Pixabay.-1
  • Logo La Mieleria Rossi Novaro

La Mieleria Rossi Novaro Skogshonning. Rå multifloral honningdugghonning. 40 gr.

Denne honningen er et forunderlig resultat av naturens oppfinnsomhet. Honningdugghonning -melata på italiensk-har en helt spesiell opprinnelse. Bladlus og andre insekter samler plantesafter fra enkelte arter ved å stikke hull i blader og suge opp saften. Det kan ikke bier, og slik får vi honning fra andre kilder enn nektar. For når insektene tar til seg for mye, skilles overskuddet ut som et sekret. Dette samler bier opp-og omgjør det til honning. Og hvilken honning! Skogshonning er delikat, lettflytende med en litt kraftig, litt bitter smak med hint av karamell. Smaksbildet minner mye om kastanjehonning, men mildere. Egner seg derfor som en kraftig smaksetter i bakverk og dressinger, og er en flott ostehonning som ikke overdøver litt milde oster. Honningdugghonning er sjelden og regnes for å være eksklusiv blant honningkjennere. En fin presang for henne eller ham som tror de har smakt alt?

Italia har en enestående birøkterkultur, som samler inn en rekke multiflorale og omlag 20 monoflorale honninger. På grunn av landets natur fra varme Sicilia til de svale dalene opp mot Alpene, er flora-og dermed honningsmakene-svært mangfoldige. La Mieleria Rossi Novaro er en birøkter med 60 års erfaring, som nå andre generasjon driver, med base i Grosseto i Toscana. Det meste av honningen kommer fra egne kuber plassert forskjellige steder i Toscana, men de pakker og markedsfører også noe honning for andre mindre birøktere. Nettside.

Råhonning er honning som ikke er varmet opp over 47 gr.C. for at næringsstoffene ikke skal bli ødelagte. Honning fra La Mieleria Rossi Novaro blir ikke varmet opp over 40 gr.C.

Obs: Avbildet glass er 500 gr. 40 gr. glass blir produsert for frokostbuffèer, men egner seg godt for prøvesmaking og til smågaver. Dersom du kjøper et 40 gr. glass hver av våre seks typer, får du 6for5-rabatt her.

HONNING MÅ IKKE GIS TIL BARN UNDER ETT ÅR. Best før:               Oppbevares mørkt og svalt.

Honning inneholdert antioksydanter, vitaminer, mineraler og bakterier som er positivt tarmregulerende, og er antibakteriell. Men mengdene er så små at effekten trolig er ubetydelig. Og blir ødelagt ved oppvarming. Honning er ikke helsekost, men må vurderes på samme måte som hvitt sukker. Honning er søtere enn hvitt sukker. Bruk av honning som søtningsmiddel kan derfor redusere samlet sukkerinntak, forutsatt at honning erstatter sukker etter vekt, ikke volum. Honning har dokumentert hostedempende effekt. Den største helseeffekten av honning er trolig at det er så godt at det gir økt livsglede!

Toll på italiensk honning er kr. 24,47/kg.

 

Kundekommentarer
© 2019 Delitalia

| Uni Micro Web