L.M. Rossi Novaro Skogshonning. Rå. 500 gr.

L.M. Rossi Novaro Skogshonning. Rå. 500 gr.
Varenr.
3021500
Pris
kr 140,55
Enhet
glass
  • Honning og ost-takk til Pixabay.-1
  • Logo La Mieleria Rossi Novaro

La Mieleria Novaro Rossi Skogshonning. Rå honningdugghonning. 500 gr.

Denne honningen er et naturens under. Honningdugghonning-melata på italiensk-har en helt spesiell opprinnesle. Bladlus og andre insekter samler plantesafter fra enkelte arter. Når der blir for mye, skiller insektene ut sekretet. Dette samler bier opp, og omgjør det til - honning! Slik blir plantesafter bien ikke kan hente direkte, som nektar, nyttet til glede for oss mennesker. Og hvilken honning! Skogshonning er en delikat, lettflytende honning med en litt kraftig, litt bitter smak med hint av karamell. Denne skogshonningen kommer fra fjellene i Casentino-området, øst for Firenze. Samme smaksbilde som kastanje-som også kommer herfra - men mye mildere. Egner seg derfor som en kraftig smaksetter i bakverk og dressinger, og er en flott ostehonning som ikke overdøver litt milde oster. Honningdugghonning er sjelden og regnes for å være eksklusiv blant honningkjennere. En fin presang med en flott historie for henne eller ham som tror de har smakt alt.

Italia har en enestående birøkterkultur, som samler inn en rekke multiflorale og omlag 20 godkjente monoflorale honninger. På grunn av landets natur fra varme Sicilia til de svale dalene opp mot Alpene, er flora og dermed honningsmakene svært mangfoldige. La Mieleria Rossi Novaro er en birøkter med 60 års som 2. generasjon nå driver, med base i Grosseto i Toscana. Det meste av honningen kommer fra egne kuber plassert forskjellige steder i Toscana, men de pakker og markedsfører også noe honning for andre, mindre birøktere. Nettside.

Råhonning er honning som ikke er varmet opp over 47 gr.C. for at næringsstoffene ikke skal bli ødelagt. Honning fra La Mieleria Rossi Novaro blir ikke varmet opp over 40 gr.C.

HONNING MÅ IKKE GIS TIL BARN UNDER ETT ÅR. Best før:       Oppbevares mørkt og svalt.

Honning inneholder antioksydanter, vitaminer, mineraler og bakterier som er positivt tarmregulerende, og er antibakteriell. Men mengdene er så små at effekten trolig er ubetydelig. Og blir ødelagt ved oppvarming. Honning er ikke helsekost, men må vurderes på samme måte som hvitt sukker. Honning er søtere enn hvitt sukker. Bruk av honning som søtningsstoff kan derfor redusere samlet sukkerinntak, forutsatt at honning erstatter sukker etter vekt, ikke volum. Den største helseeffekten av honning er trolig at det er så godt at det øker livsgleden!

Toll på italiensk honning er kr. 24,47/kg.

Kundekommentarer
© 2019 Delitalia

| Uni Micro Web