L.M. Rossi Novaro Solsikke Monofloral Råhonning 250 gr.

L.M. Rossi Novaro Solsikke Monofloral Råhonning 250 gr.
Varenr.
3002250
Pris
kr 79,55
Enhet
glass
  • Logo La Mieleria Rossi Novaro
  • solsikkeåker

La Mieleria Rossi Novaro Girasole-Solsikke monofloral råhonning. 250 gr.

Solsikkehonning fra Italia er en intens søtlig monofloral kvalitetsråhonning. Litt seig og lett krystallisert. Smaksbilde i nærheten av blomsterhonning, men mindre kompleks. Alle-store og små- liker lett solsikkehonning. Et godt valg som erstatning for hvitt sukker i teen og til matlaging. Og ikke minst god på et fersk rundstykke til frokost! Ypperlig i dressinger, vinaigretter og bakverk. Solsikke er en markørhonning for La Mieleria Rossi Novaro, som henter den fra de store solsikkeåkrene i Maremma helt sørvest i Toscana. Her har blomst og bie gjensidig nytte av hverandre, og sammen til stor nytte for oss mennesker. Som får honning, olje og kjerner fra en og samme blomst. Pluss at blomstringen er et vakkert syn! Like ved åkrene er naturreservatet, et spesielt avslappende feriemål, som du kan lese mer om på siden for Millefiori-blomsterhonning.

Italia har en enestående nomadisk birøkterkultur som gjør at landet har fått godkjent et tjuetalls monoflorale honninger, der hver planteart gir honningen sin helt karakteristiske smak, farge og konsistens. Floraen i Italia er like variert som klima, fra varme Sicilia til daler med nesten nordisk natur opp mot alpene. Slik blir det et mangfold av honninger. At en honning er monofloral, betyr at kuben er plassert i et konsentrert område med målplanter. Honningen skal inneholde en minimum prosentsats fra målplanten, analysert i laboratorium.

La Mieleria Rossi Novaro er en birøkter med 60 års erfaring, nå drevet av 2. generasjon, med base i Grosseto i Toscana. Det meste av honningen får de fra egne kuber plassert på forskjellige steder i Toscana, em tapper og markedsfører også noe honning for andre, mindre birøktere. Nettside.

Råhonning er honning som ikke er varmet opp over 47 gr. C. for at næringsstoffene ikke skal bli ødelagt. Honning fra La Mieleria Rossi Novaro blir ikke varmet opp over 40 gr. C.

HONNING MÅ IKKE GIS TIL BARN UNDER ETT ÅR. Best før:      Oppbevares svalt og mørkt.

Honning er anti-bakteriell og inneholder antioksydanter, vitaminer, mineraler og bakterier som er tarmregulerende. Men mengdene er så små at effekten trolig er ubetydelig. Og blir ødelagt ved oppvarming. Honning er ikke helsekost, men må vurderes på samme som hvitt sukker. Honning er søtere enn hvitt sukker. Bruk av honning som søtningsstoff kan derfor redusere samlet sukkerinntak, forutsatt at honning erstatter hvitt sukker målt etter vekt, ikke volum. Den største helseeffekten av honning er at det er så godt at det øker livsgleden!

Toll på italiensk honning er kr. 24,47/kg.

Kundekommentarer
© 2019 Delitalia

| Uni Micro Web