L.M. Rossi Novaro Millefiori Rå Blomsterhonning 1 kg.

L.M. Rossi Novaro Millefiori Rå Blomsterhonning 1 kg.
Varenr.
30011000
Pris
kr 247,60
Enhet
glass
  • Millefiori glass
  • Logo La Mieleria Rossi Novaro
La Mileleria Rossi Novaro Millefiori - "Tusen blomster". Rå, multifloral blomsterhonning, 1 kg.

Millefiori - "tusen blomster" - er Italias vanligste honning. Men på grunn av Italias varierte klima fra varme Sicilia til de svale dalene opp mot Alpene, varierer floraen mye, og derfor også smaken på blomsterhonning samlet fra små områder. Vår blomsterhonning er hentet i Maremma regionale naturpark helt sørvest i Toscana. Fremtredende arter er solsikke og kløver. Området er utilgjengelig og kjent for sitt ville naturreservat ut mot Middelhavet. Her finner du en av Italias mest øde strender, perfekt for den som søker ro.  Mye av Maremma er tidligere sump, som helt siden Romertiden har blitt forsøkt drenert til beboelig landbruksland, et arbeide som ble avsluttet før 2. verdenskrig. Her dyrkes mye solsikke, der birøkterne også utplasserer kubene for å få monofloral solsikkehonning.

La Mieleria Rossi Novaro er en god all-round honning. Den er søtlig med lite syre og bitterhet, med en liten ettersmal av karamell, men likevel smaksrik og med fylde fra de mange forskjellige blomstersortene som bidrar til helheten. Den rette honningen til å ha et helt kiloglass å ta av. Siden den er godt egnet til brødmat og søting, eller til oster som i seg selv ikke så smaksrike. Passer godt til dressinger og vinaigretter. En marinade av en teskje eller to blomsterhonning, olivenolje, soyasaus, urtesalt, pepper penslet over et kjøttstykke av svin, gjerne hamburgerrygg, eller fugl i steikeovnen eller wok,en er en rask og enkel måte å sette prikken over i,en.

Blomsterhonning er fint krystallisert og lett smørbar.

Italia har en enestående birøkterkultur, og det samles inn en rekke multiflorale og omlag 20 monoflorale honninger, hver med sim karakteristiske smak, farge og konsistens. På grunn av landets varierte klima og flora er honningene mangfoldige. La Mieleria Rossi Novaro er en birøkter med 60 års erfaring, som nå 2. generasjon nå driver med base i Grosetto i Toscana. De pakker og markedsfører også honning for andre, mindre birøktere, og kan slik tilby et meget stort utvalg. Nettside.

Råhonning er honning som ikke er varmet opp over 47 gr. C. for at næringsstoffene ikke skal gå tapt. Honning fra La Mieleria Rossi Novaro er ikke varmet opp over 40 gr. C.

HONNING SKAL IKKE GIS TIL BARN UNDER ETT ÅR. Best før: 12/20. Oppbevares mørkt og svalt.

Honning inneholder antioksydanter, vitaminer, mineraler, og bakterier som er positivt mageregulerende, og er anti-bakteriell. Men mengdene er så små at effekten trolig er ubetydelig. Og blir ødelagt ved oppvarming. Honning er ikke helsekost, men må betraktes på samme måte som hvitt sukker. Honning er søtere enn hvir sukker, og brukt som søtingsmiddel kan honning derfor redusere samlet sukkerinntak, forutsatt at honning erstatter sukker etter vekt, ikke volum. Den største helseeffekten av sukker er trolig at kanskje at det er så godt at det øker livsgleden?

Toll på italiensk honning er kr. 24,47/kg.

Kundekommentarer
© 2019 Delitalia

| Uni Micro Web