Om oss

På en av våre mange turer til Roma gikk vi en dag våren 2012 innom Caffetteria Fagi ved Termini hovedjernbanestasjon. Dette er en del av Roma hvor det ikke forventes for mye og overraskelsen og gleden var desto større når det viste seg at stedet overgikk det meste av alle de gode kaffestedene vi har besøkt gjennom årene. 

 

Portrett FS.png

(Frode Strønen etablerte Delitalia i 2013.  Portrettet er malt av norsk-italienske  Marco Angelucci, født og oppvokst i Roma og med slektsrøtter til Tafjord. I Norge har kunstneren hatt utstilling i Galleri Puls i Norheimsund og Galleri Nyhuus i Gvarv. Vi formidler kontakt for gallerister, utstillere og andre  som ønsker  mulig samarbeide eller oppdrag).

 

Cappuccinoen var fremragende, likeså betjening, lokalet, reinsligheten, hele atmosfæren. På disken lå det noen firmakort som jeg tok med. Vel hjemme slo jeg opp på nettet og så at stedet var eid av Torrefazione Paranà, en del av Gruppo Giannelli, som har produsert espessokaffe i Roma i snart 60 år. Videre viste det seg at Norge var et av få land i Europa der Paranà kaffe ikke var representert.

Undersøkelsene viste at selskapet driver caffetteria i flere av de fremste kulturinstitusjonene i den evige stad, hadde vunnet gullmedalje for kaffeen sin, og er den offisielle kaffesmakearrangøren for the  National Institute of Italian Espresso i Roma og Lazio-regionen. I sortimentet var der også Fair Trade og økologiske varianter. Alle pakningene er med beskyttet atmosfære for å holde på smak og aroma. Kort og godt en spennende kvalitetsprodusent.

Da var veien kort til å ta kontakt, og et halvt år etterpå ble Delitalia norsk representant med nettbutikk til forbrukere og engrossalg.

Seinere har vi blitt importører for La Campofilone i Marche-regionen, som lager en av verdens mest anerkjente eggpastaer, med hele 33,4% egg, og har trolig Norges største utvalgt av aromatiserte pastaer. Siden kvalitetsforskjeller på pasta er et område med lite kunnskap, har vi etablert opplysningssiden eggpasta.no. Vi importerer også et bredt sortiment italiensk kvalitetsråhonning og tilbehør til ost fra La Mieleria Rossi Novaro i Toscana, bl. annet flere varianter monofloral råhonning med smaksbilde som ikke kan framskaffes fra norsk natur, som sitron- og kastanjeråhonning, se honningfraitalia.no

Hadde vi kaffe, ville vi gjerne ha te med samme kvalitet. Da måtte vi til England og Newcastle, og importerer den nye produsenten Storm tea sitt gourmetsortiment, med mange økologiske varianter. Les mer om Storm te på vår norske nettside.

Vi håper du vil ha like velsmakende opplevelser slik som vi har opplevd det.

Vennlig hilsen

Frode Strønen

Daglig leder Delitalia

© 2020 Delitalia

| Uni Micro Web